dijous, 19 de novembre del 2015

Manualitat: Panell de benvinguda a un col·le

Hui comencem la secció de Manualitats com no podia ser d’altra manera, fent-li honor al nom del bloc “Manetes de Colors”. Es tracta d’un panell de benvinguda situat al hall de l’edifici d’educació infantil del col·legi Teixereta d’Ibi, fet amb diversos materials però en el que destaquen com a element característic les manetes dels alumnes estampades.

Panell de Benvinguda a un col·le
Materials necessari
  •  Paper continu blau
  • Paper continu verd
  • Pintura de dits de diversos colors
  • Papers blancs
  • Ceres de colors
  • Retolador negre
  • Ulls de plàstic

Com podem veure es tracta materials econòmics i que podem adquirir en qualsevol papereria.

Descripció
Amb aquests materials pretenem elaborar un jardí amb gespa, flors i animals/insectes que podem trobar al camp. El paper continu blau l’utilitzarem per a representar el cel, i el verd per al fons de la gespa.

Una vegada tingam els papers retallats al nostre gust passarem a decorar-ho. La idea és que en la elaboració del panell participen tots els alumnes d’infantil, per això haurem de repartir les activitats que farà cadascuna de les classes com nosaltres vullgam.

Les diferents activitats que es proposen són les següents:
  • Representar la gespa estampant les mans dels xiquets sobre el paper continu verd. Per al que utilitzarem pintura de diverses tonalitats de verd.
k

  • Elaborar flors estampant les mans dels xiquets sobre papers en blanc. Podem utilitzar pintures de molts colors, com per exemple: vermell, rosa, taronja, groc, morat... una vegada s’hagen secat, les retallarem per a poder col·locar-les al panell. A més, també haurem de elaborar la tija de les flors amb pintura verda.
,
  • Amb la mateixa dinàmica que amb les flors, fer una sèrie de pardals que aniran apegats dispersos pel paper continu blau. A aquests li pintarem un bec de color taronja i li pegarem un ull de plàstic.

  • Per últim, elaborar papallones i caragols retallant la forma de les nostres mans per a representar el cos d’aquests i pintar-ho amb ceres al gust de cada xiquet. Una vegada estiguen pegats al panell, les mestres seran les encarregades de dibuixar-los unes antenes amb ulls a ambdós insectes.

Quan el panell estiga complet i al nostre gust, podrem procedir a penjar-lo en el hall del col·legi, en un lloc on els alumnes el vegen cada dia. A més, podrem afegir un rètol damunt del panell, que pose per exemple: BENVINGUTS!!

Aquest és el resultat final del panell proposat:



Ara podeu deixar anar la vostra creativitat i imaginació i elaborar panells amb altra temàtica que vos agrade (la tardor, l’hivern, el Nadal...).

Espere que vos haja agradat i que compartiu amb mi les vostres creacions!

Salutacions!
_________________________________________________________________________________

Manualidad: Panel de bienvenida a un cole


Hoy empezamos la sección de Manualidades como no podía ser de otra manera, haciéndole honor al nombre del blog “Manetes de Colors”. Se trata de un panel de bienvenida situado al hall del edificio de educación infantil del colegio Teixereta de Ibi, hecho con varios materiales pero en el que destacan como elemento característico las manos de los alumnos/as estampadas.

Panel de Bienvenida a un cole
Materiales necesarios
  • Papel continuo azul
  • Papel continuo verde
  • Pintura de dedos de varios colores
  • Folios blancos
  • Ceras de colores
  • Rotulador negro
  • Ojos de plástico

Como podemos ver se trata materiales económicos y que podemos adquirir en cualquier papelería.

Descripción
Con estos materiales pretendemos elaborar un jardín con césped, flores y animales/insectos que podemos encontrar al campo. El papel continuo azul lo utilizaremos para representar el cielo, y el verde para el fondo del césped.

Una vez tengamos los papeles recortados a nuestro gusto pasaremos a decorarlo. La idea es que en la elaboración del panel participan todos los alumnos de infantil, por eso tendremos que repartir las actividades que hará cada una de las clases como nosotros queramos.

Las diferentes actividades que se proponen son las siguientes:
  • Representar el césped estampando las manos de los niños sobre el papel continuo verde. Para ello, utilizaremos pintura de varias tonalidades de verde.
  • Elaborar flores estampando las manos de los niños sobre folios en blanco. Podemos utilizar pinturas de muchos colores, como por ejemplo: rojo, rosa, naranja, amarillo, morado... una vez se hayan secado, las recortaremos para poder colocarlas en el panel. Además, también tendremos que elaborar el tallo de las flores con pintura verde.
  • Con la misma dinámica que con las flores, hacer una serie de pájaros que irán pegados dispersos por el papel continuo azul. A estos le pintaremos un pico de color naranja y le pegaremos un ojo de plástico.
  • Por último, elaborar mariposas y caracoles recortando la forma de nuestras manos para representar el cuerpo de estos y pintarlo con ceras al gusto de cada niño. Una vez estén pegados en el panel, las maestras serán las encargadas de dibujarles unas antenas con ojos a ambos insectos.

Cuando el panel esté completo y a nuestro gusto, podremos proceder a colgarlo en el hall del colegio, en un lugar donde los alumnos lo vean cada día. Además, podremos añadir un letrero encima del panel, que ponga por ejemplo: BIENVENIDOS!!

El resultado final propuesto lo podemos encontrar en la entrada en valenciano. 
Ahora podéis dejar ir vuestra creatividad e imaginación y elaborar paneles con otra temática que os guste (el otoño, el invierno, la Navidad...).

Espero que os haya gustado y que compartís conmigo vuestras creaciones.

¡Saludos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada