dilluns, 11 de gener del 2016

La importància d'un bon desdejuni!

Primer que res, aprofite aquesta entrada per a desitjar-vos un molt bon any 2016, i que vinga carregat de bons moments, salut, faena i tot allò que vos faça feliços a cadascun de vosaltres. 

Al meu bloc, comencem aquest any amb un tema molt important per al benestar de les persones, però sobre tot dels xiquets: el DESDEJUNI. I es que una correcta i sana alimentació comença amb un bon desdejuni.



Mentre dormim el nostre cos es torna més lent. Al despertar-nos el cos canvia el seu ritme, es torna més actiu, augmenta la nostra temperatura corporal, s'eleva la tensió arterial i es prepara per a funcionar. Per açò menjar res més despertar-nos ens activa per a iniciar el dia.

Diversos estudis demostren que no ens alimentem molt bé pel matí. L'informe EnKid (1998-2000) assegura que un 8,2% dels joves acudeix al col·legi sense desdejunar i el 74,6% desdejuna llet amb galetes, pa o brioixeria; solament el 5% pren alguna peça de fruita. Segons l'última Enquesta Nacional de Salut (2003), tan sol un 7,5% dels xiquets pren un desdejuni equilibrat.

A més, segons els nutricionistes, l'aportació energètica del desdejuni hauria de cobrir entre el 30 i el 35 per cent de les necessitats nutritives del xiquet en edat escolar. I hauria d’estar composta per llet, cereals, fruita (en peça o en suc), hidrats de carboni i alguna proteïna com el pernil o un altre tipus de companatge.

Un bon desdejuni és necessari per a començar el dia amb energia i reactivar les funcions cerebrals, que no és poc si pensem en la quantitat d'hores que els xiquets passen en l'escola. També redueix l'estat d'ansietat, fa que els xiquets s'emmalaltisquen menys i desenvolupen una actitud més positiva. Però, a més, és un bon hàbit per a adquirir des de xicotets, ja que sense desdejuni es produeix un desequilibri nutricional.

En ocasions es subestima la importància d'un bon desdejuni en la infància. No desdejunar adequadament provoca cansament en els xiquets, dificultat per a concentrar-se i falta de memòria. Així que, encara que a voltes falte temps per a asseure's a desdejunar, mereix la pena reorganitzar els horaris per a gaudir d'aquest primer menjar, el més important del dia, i si és possible en família.

Per a acabar, vos deixe unes quantes suggerències d’uns bons desdejunis per a entresetmana i per al cap de setmana o dates especials (per exemple, un aniversari).

Opcions de desdejunis saludables:
  •  Llet amb cacau, torrades amb melmelada. Suc natural de fruites.
  • Iogurt o quallada amb cereals i fruites trossejades.
  • Llet amb cacau, galetes maría i un plàtan
  • Llet amb cacau, pa amb formatge i companatge.
  • Llet amb cacau, torrades amb mantega i mel. Suc natural.

Opcions de desdejunis especials:
  •  Llet amb cacau, galetes de xocolate casolanes.
  •  Llet amb una magdalena o croissant. Suc de fruites natural.
  •  Llet amb pastís de llimó casolà.
  • Xocolate amb xurros.


Espere que vos haja servit aquesta informació i que prengueu consciència de la importància d’alimentar-se bé, sobre tot en els més menuts.

Salutacions, i fins prompte!




[Informació recopilada de: Bebés y más i Todo Papás]

_________________________________________________________________________________

La importancia de un buen desayuno


Antes que nada, aprovecho esta entrada para desearos un buen año 2016, y que venga cargado de buenos momentos, salud, trabajo y todo aquello que os haga felices a cada uno de vosotros.

A mi blog, empezamos este año con un tema muy importante para el bienestar de las personas, pero sobre todo de los niños: el DESAYUNO. Y es que una correcta y sana alimentación empieza con un buen desayuno.

Mientras dormimos nuestro cuerpo se vuelve más lento. Al despertarnos el cuerpo cambia su ritmo, se vuelve más activo, aumenta nuestra temperatura corporal, se eleva la tensión arterial y se prepara para funcionar. Por eso comer nada más despertarnos nos activa para iniciar el día.

Varios estudios demuestran que no nos alimentamos muy bien por la mañana. El informe EnKid (1998-2000) asegura que un 8,2% de los jóvenes acude al colegio sin desayunar y el 74,6% desayuna leche con galletas, pan o bollería; solamente el 5% toma alguna pieza de fruta. Según la última Encuesta Nacional de Salud (2003), tan suele un 7,5% de los niños toma un desayuno equilibrado.

Además, según los nutricionistas, la aportación energética del desayuno tendría que cubrir entre el 30 y el 35 por ciento de las necesidades nutritivas del niño en edad escolar. Y tendría que estar compuesta por leche, cereales, fruta (en pieza o en zumo), hidratos de carbono y alguna proteína como el jamón u otro tipo de companaje.  

Un buen desayuno es necesario para empezar el día con energía y reactivar las funciones cerebrales, que no es poco si pensamos en la cantidad de horas que los niños pasan en la escuela. También reduce el estado de ansiedad, hace que los niños se enfermen menos y desarrollan una actitud más positiva. Pero, además, es un buen hábito para adquirir desde pequeños, puesto que sin desayuno se produce un desequilibrio nutricional.

En ocasiones se subestima la importancia de un buen desayuno en la infancia. No desayunar adecuadamente provoca cansancio en los niños, dificultad para concentrarse y falta de memoria. Así que, aunque a veces falte tiempo para sentarse a desayunar, merece la pena reorganizar los horarios para disfrutar de esta primera comida, la más importante del día, y si es posible en familia.

Para acabar, os dejo unas cuántas sugerencias de unos buenos desayunos para entresemana y para el fin de semana o fechas especiales (por ejemplo, un cumpleaños).

Opciones de desayunos saludables:
  • Leche con cacao, tostadas con mermelada. Zumo natural de frutas.
  • Yogur o cuajada con cereales y frutas troceadas.
  • Leche con cacao, galletas maría y un plátano.
  •  Leche con cacao, pan con queso y companaje.
  •  Leche con cacao, tostadas con mantequilla y miel. Zumo natural.

Opciones de desayunos especiales:
  • Leche con cacao, galletas de chocolate caseras.
  • Leche con una magdalena o croissant. Zumo de frutas natural.
  • Leche con pastel de limón casero.
  •  Chocolate con churros.


Espero que os haya servido esta información y que toméis conciencia de la importancia de alimentarse bien, sobre todo en los más pequeños.

Saludos, y ¡hasta pronto!



[Información recopilada de: Bebés y más y Todo Papás]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada